Alice in wonderland.
Wonderland in het midden van Australie is rood zand, een paar struiken en een middagtemperatuur van 40 graden. Pffff, het was even wennen toen we het vliegtuig in Alice Springs utstapten. Voelde als eenoven!Nu een paar dagen verder en het valt allemaal hartstikke mee. Door een lekker windje, sunscreen 30en heeeel vroeg opstaan, is de outbackmeer dan prima te doen. 's ochtends worden we gewekt door het gekwetter van de kaketoes die in zwermen over de camping vliegen.
We hebben onze Wicked 4WD camper opgehaald (hij is helemaal te gek, zie foto's) en zijn naar Uluru (Ayers Rock) gereden. Meteen Uluru met sunset meegepakt. Geweldig mooi.Toen hadden we bedacht dat het wel aardig zou zijn om de volgend dag met een gids om de rots heen te lopen om zo wat meer info te krijgen. Dat hoeven we niet meer te doen. De rots en alles eromheen is wel erg toeristisch.. Daarna zijn we weer verder getrokken richting Kings Canyon. Veel minder toeristisch en prachtig mooi. De zandsteen rotsen hebben alle kleuren van de regenboog, zodat je echt het gevoel hebt alsof je in een schilderij wandelt.
Ze hebben hier ook heel lieve hondjes. Ze heten allemaal 'dingo' en lopen vrolijk over de camping. Het schijnt beter te zijn omze niet te aaien.
Links rijden is trouwens niet lastig. Je moet meer op je hoede zijn voor loslopend wild dan de neiging om rechts te rijden te onderdrukken. Vanochtend zei de mevrouw van het benzinestation dat we moesten oppassen voor lopslopende kamelen op de weg. 'They are pretty stupid...' Nou dat viel uiteindelijk wel mee. Elegant huppelend gingen ze voor onze wicked campervan aan de kant. Naast alle kangaroes, walibies, dingo's, hagedissen etc.
Vandaagzijn weoff-roadterug naar Alice gegaan. Gewoon zand en kiezels en nog meer zand. Onze 4WD wicky kon het makkelijk aan. Het kleine monsterrijdt super. Verder is het een crappy camper: de keuken die er in hoort te zitten is er eigenlijk niet (tenzij jeeen watertank met wat planken eromheen als keuken bestempelt), de gordijnen die er hangen kunnen op een paar meter na niet dicht, de matrassen zijn zo dun dat martijn vandaag al op zoek is gegaan naar een chiropractor en het interieur (?) is nog net aangevreten. Maar... maar... we houden nu al van onze wicky, want hij rijdt als een trein en is de knapste van alle campers in heel Australie. We oogsten vooral veel glimlachende gezichten met detekst achterop onze camper. De komende weken rijden we door Australie met de tekst: 'It is not the length of the wamp that matters, but the magic in the stick!' En zo is het!
Na de 200 km offroad van vandaag hebben we de smaak te pakken. Morgen gaan we richting Queensland over de plenty highway. Dat is dus geen echte highway, maar een offroad track met zand dwars door het midden van Australie. 800 kilometer zandhappen en stuiteren in onze wicky. Meer over de track in een volgende episode....
Morgen laten we Alice alweerachter ons iggen en gaan via een off-road track helemaal naar Queensland. Dat gaat wel een paar dagen duren, maar we hebben alle tijd!
Hi Martijn en Scarlett,
Vanmorgen met het verkeerde been uit bed gestapt. Na het lezen van dit berichtje kan ik weer lachen. :)Mooie herinneringen komen bovendrijven. Als je een wicked camper tegenkomt met duckies doe hem dan de groeten!
Geniet!!
Liefs Risten
He Scar & Martijn,
Dat ziet er top uit en klinkt ook goed.
WICKED , wel beetje Jaloers :-) Als het zand teveel wordt bel maar even, ruilen we, de Albatrosstraat heeft asfalt!!
Enjoy live
Kus Wien
Hoi Scarlett en Martijn,
Hier dan eindelijk een berichtje van mij! Wat onzettend leuk om jullie op deze manier te volgen. Een beetje onwerkelijk is het wel om jullie verhalen te lezen en foto's te zien. Ik zit nu op werk, het regent en stormt hier. Heel veel plezier. Ik volg jullie op de voet.
Liefs, ook van Roderick en Naut
Elka
hey lieverds, wauw, heerlijke verhalen, heerlijke foto's! Ik zit gelukkig nog met mijn hoofd in Egypte en de fijne duiken en woestijn, dus t zandgevoel probeer ik ook nog even vast te houden.. Enjoy! Hou ons op de hoogte, dikke kus Suus
Fantastisch mooi. Die paar foto's geven al een goede indruk. Leuk die dieren: kangeroe, kameel, vliegend meisje en een stoer mannelijk dier op auto.
Zonet gelezen dat er in het zuidoosten van Australië een hittegolf heerst. Het is er nog nooit zo warm geweest in deze tijd van het jaar. Dus, dat beetje desserttemperatuur bij jullie.... pffff.
Dank jullie voor de vroege felicitatie. Vrijdag vieren we de 62 met z'n tweetjes. Zaterdag met meerderen. We zullen jullie daarbij missen.
mapa
he crocodile dundees! wat een lachen wicked camper :-) al een beter matrasje gescoord??
lekker verder off road!
lfs, P&R
Wow..., het lijkt wel alsof jullie alweer weeeken weg zijn en vorige week donderdag waren jullie nog hier! Jullie waren ook net op tijd vertrokken, want het was hier in Sydney 42 graden op zondag; vreeeselijk :-( Wederom super mooie en leuke foto's; keep them coming :-) Veel plezier met het volgende gedeelte van het avontuur... xxx Chan
Volgens ons genieten jullie wel daar down under.
De moeite waard denk ik als we het zo lezen.
Fijn weer, mooie natuur en samen deze ervaring delen, geweldig toch.
Langs deze weg wensen wij jullie fijne feestdagen en zeker een geweldige jaarwisseling.
Het zal wel heel bijzonder zijn! Het begin van 2010 gaan jullie niet vergeten denken wij!
Hartelijke groeten.
Arnaud , Karin en de kids!